Barnavårdcentral

Ditt barn är i trygga och kompetenta händer

Vårt engagemang för att arbeta med barn är stort och våra BVC-sjuksköterskor och barnläkare ser verkligen fram emot att träffa alla barn och föräldrar i en barnvänlig miljö.

Lista mig

Aktuellt / News

March 23, 2020 in bvc

Cellprovstagning Torsdag (SE/ENG)

För de patienter som undrar och är bokade för cellprovstagning på Torsdag 26/3 Sparta Kvinnohälsa så är det tyvärr avbokat för att minska risken för smittspridning av corvid-19 coronaviruset. Vi…
Read More
March 20, 2020 in bvc

Klargörande eCare ikonen (SE/ENG)

I dagarna har vi tagit emot en del frågor angående ikonerna till vår digitala mötespunkt för digitala bokningar, appen eCare. Ikonen som ni använder för att ta fram den digitala…
Read More
March 19, 2020 in bvc

INGA MEDFÖLJANDE ANHÖRIGA PGA COVID-19

För att kunna begränsa smittspridningen av Coronavirus (Covid-19) är det MYCKET VIKTIGT att stanna hemma om du känner dig sjuk med symptom på förkylning, feber och hosta. Kontakta din barnmorska…
Read More
March 19, 2020 in bvc

VAD GÄLLER PÅ KVINNOKLINIKEN – COVID 19

Covid -19 innebär förändring för gravida och födande. Nedan information gäller tillsvidare på samtliga Kvinnokliniker i Skåne. FÖRLOSSNINGEN: endast en anhörig per patient. Samma anhörig under hela vårdtiden. BB/FamiljeBB: besöksförbud. Undantag…
Read More

Vår BVC genomsyras av glädjen att arbeta med barn och familjer.

Vi som arbetar här har lång erfarenhet av att arbeta med barn och tycker det är det roligaste som finns.  Vi sätter en ära i att vara uppdaterade angående de senaste medicinska rönen och vi vill stötta er i föräldrarollen på bästa möjliga sätt. Allt för att barn och familj skall få bästa tänkbara start och liv. Vi vill finnas för er när ni behöver oss. Det går bra att kontakta oss om ni har frågor.

Telefonnummer046 – 460 12 60

Ann – ann@spartabvc.se

Pernille pernille@spartabvc.se

Vad vi erbjuder

Basprogram

Vi arbetar med förebyggande barnhälsovård. Målsättningen är att främja ditt barns hälsa, trygghet och utveckling. Grunden för ditt barns hälsa läggs under de fem första levnadsåren. Under den tiden finns vi alltid där för dig och ditt barn.

Tematräffar

Hur anmäler man sig? Mejla namn, tema och datum du/ni önskar att deltaga till tematraffar@spartakliniken.se

Lokal för samtliga föreläsningar Afrodite bredvid Actic

Tisdagen den 7 April kl. 10:30-11:30 Barn och mat med logoped Kajsa Lamm

Föräldragrupper

Vi ger dig en bra start på ett tryggt föräldraskap genom föräldragrupper. Vi börjar med babymassage, pratar om aktuella ämnen för de olika åldrarna barnen befinner sig i. Dessa ämnen kan vara första tiden hemma, sömn, föräldraskap, smakportioner, barnsäkerhet samt önskemål om ämnen ifrån deltagarna i föräldragrupperna. Vår instruktör i hjärt-lungräddning visar HLR samt förstahjälpen.

Om ditt barn blir sjukt

När ert barn är sjukt och ni behöver komma i kontakt med sjukvården, kontakta er vårdcentral eller Barnläkargruppen Sparta. Vid akuta/allvarligare sjukdomsfall vänligen vänd er till Barnakuten snarast. Barnakuten är öppen dygnet runt.

Vid livshotande tillstånd ring 112

När BVC och vårdcentralen är stängd hänvisar vi 1177.se där det finns många egenvårdsråd om barns hälsa. Det går också utmärkt att ringa dem på telefonnummer 1177, dygnet runt.

Kom igång

Intresseanmälan BVC

Önskar ni att lista ert barn hos oss på Sparta BVC kan ni fylla i valblanketten för val av BVC och skicka den till oss.
Vi arbetar på uppdrag av Region Skåne och det är kostnadsfritt. Alla är välkomna!

Välj gärna BVC redan under graviditeten. Det kan vara skönt att ha det mesta klart innan barnet kommer.

Det finns olika sätt att göra ett aktivt val av BVC;
Du kan få valblankett hos din barnmorska. Du kan även fylla i blanketten hos oss eller skriva ut den på Region Skånes hemsida.

Om du inte gör något aktivt val av BVC så listas barnet på den BVC som ligger närmast där ni bor fågelvägen.

Lista mig