Kurser

Vår samarbetspartner Med Bebis anordnar kurser som förbereder dig på en av de största händelserna i livet – förlossningen och föräldraskapet

Oavsett om du vill lära dig verktyg inför födandet och föräldraskapet, eller hitta lugnet och styrkan, så finns det en kurs som passar dig.

Profylaxkurs, grupp

För dig som är gravid och listad hos Spartakliniken är profylaxkursen i grupp kostnadsfri.

Med Bebis profylaxkurs i Malmö riktar sig till alla blivande föräldrar, oavsett om ni väntar ert första barn eller har barn sedan tidigare. Här får ni en fördjupad kunskap i födandet, hur kvinnans kropp fungerar och hur ni ska samverka med den under förlossningen.

Mer info & bokning på medbebis.se

Mamma/baby yoga

Yoga är ett fantastiskt verktyg för nyblivna mammor att bygga styrka. Yoga kan hjälpa dig att finna lugn i en ny, omtumlande tid i livet, och hjälpa din kropp att bli både stark och smidig igen.

Med kursen Mamma/baby yoga hittar du tillbaka till din nygamla kropp på ett skonsamt sätt. Du bygger upp och stärker din kropp, samtidigt som du får en mysig och lekfull stund tillsammans med ditt barn. Mamma baby yoga hålls i Med Bebis kurslokal i Malmö.

Mer info & bokning på medbebis.se

Profylaxkurs, privat

Den privata profylaxkursen är en utbildning på dina villkor!

Allt fler kvinnor och par föredrar att gå en privat profylaxkurs, i hemmet eller i Med Bebis kurslokal i Malmö. Många känner sig tryggare att inte vara i en grupp utan uppskattar möjligheten att ställa frågor utan att andra lyssnar, något som kan upplevas vara jobbigt. Spartaklinikens Leg. barnmorska Therese Sok har tystnadsplikt och allt som sägs under mötet stannar där. Du kan med andra ord känna dig helt trygg.

Mer info & bokning på medbebis.se

Amningskurs

‘”Amma, det kan väl alla?” Många ser amningen som något som helt naturligt flyter på som det ska efter förlossningen. Men, det är inte alltid så det är. Genom att ge dig själv de bästa förutsättningarna inför amningsperioden kan du vara beredd på eventuella utmaningar om de skulle ske när barnet kommit. Med vår amningskurs, Vägen till en lyckad amning, får du ta del av användbara tips och råd från vår leg. Barnmorska Therese Sok.

Kursen syftar till att underlätta amningen och skapa trygghet inför amningsstart. Här får även din partner nyttig information kring hur denne kan medverka, hjälpa och stötta dig under amningsperioden. Som partner är det också viktigt att känna sig delaktig, trots att det är mycket fokus på mamma och barn till en början.

Mer info & bokning på medbebis.se

Gravidyoga

Yoga är ett fantastiskt verktyg för dig som är gravid. Den hjälper dig att finna lugn, samtidigt som den skonsamt stärker din kropp och ökar smidigheten. Även graviditetsrelaterade besvär som rygg- och bäckensmärta kan förebyggas och lindras med rätt övningar. Att träna yoga som gravid gynnar välbefinnandet, du lär dig att slappna av och förbereda dig både fysiskt och mentalt inför förlossningen.

Mer info & bokning på medbebis.se

Barnavård

Att bli förälder är en av de största händelserna i en människas liv. Kanske den mest fantastiska stunden av alla. Men, det innebär också en stor omställning från vad du är van vid sedan tidigare. Med denna kurs får du och din partner en lärorik inblick i vad som väntar er och hur man tar hand om det nyfödda barnet.

I takt med att förlossningen närmar sig, vänder många blivande föräldrar sin uppmärksamhet mot det ofödda barnet. Hur ska jag sköta barnets hygien? Hur lär jag mig att tyda barnets signaler och hur delar jag och min partner på ansvaret? Det här är bara en liten del av de frågor som vi försöker att besvara på den här kursen.

Mer info & bokning på medbebis.se